Tyrkiet: Storbyferie i Istanbul

Storbyferie i IstanbulStorbyferier: Istanbul – Tyrkiet
En af de vigtigste storbyer, ikke kun i Tyrkiet, men i hele verden, er uden tvivl Istanbul. En storbyferie i byen der aldrig sover med mere end 15 millioner indbyggere er virkelig en oplevelse der er et besøg værd. Istanbul er den eneste by i hele verden der bygger bro mellem to kontinenter; Europa og Asien. Det farverige natteliv med de smukkeste restauranter og kæmpe udendørs diskoteker, enormt meget historie og ikke mindst shopping muligheder, der i sig selv er ferien værd. Istanbuls historie er enorm og blot en enkel ferie til Istanbul vil ikke være tilstrækkelig, hvis man er interesseret i byens historie.

Følgende seværdigheder er oplevelsen værd:

Grand Bazar IstanbulGrand Bazar
Istanbul har fået sit navn da Tyrkerne erobrede byen i 1453, der både før og efter erobringen har været et af verdens vigtigste handels metropoler. Siden da er byen blevet præget af Det Osmanisske Riges kunst og kultur, hvor mennesker kommer hinanden ved. Kulturen har bestemt ikke ændret sig og det har handelsmulighederne heller ikke.
Grand Bazar (Kapali Carsi) er mere end 500 år gammel og absolut den største basar med mere end 5000 specialforretninger. Basaren er en enorm turistattraktion hvor man kan købe lige fra ægte tæpper og falske Gucci tasker til tyrkisk guld i massevis og alverdens krydderier. Grand Bazar er enorm og en jeg vil råde jer til at sætte en hel dag af til denne ekskursion.

Den Blå Moske
Et besøg i Den Blå Moske i den gamle bydel Sultanahmet giver de rejsende et godt billede af Osmannisk kunst. Moskeen er 400 år gammel og den eneste moske med 6 minareter. Mange har den oplevelse at de skal se en ”blå” moske, men navnet kommer af indersidens udsmykning med Iznik kakler (En slags fliser). Moskeen er ligeledes en stor turistattraktion, men kræver ikke mere end et par timer, så har man set det mest nødvendige.

Hagia Soyfa
Lige i nærheden af Den Blå Moske ligger Hagia Sofia (Aya Sofya). Hagia Sofia var engang verdens største kirke. Men efter erobringen af Istanbul blev den lavet om til en moske; men kun indvendigt. Den udvendige arkitektur og kunst er bevaret og i dag er moskeen blevet til et museum. Hagia Sofia er knap 1500 år gammel og igen bestemt et besøg værd, hvis man alligevel er i nærheden. Mange kristne pilgrimme fra hele verdens besøger Hagia Sofia, der på græsk betyder hellig visdom.

Sommer og Strand: Kilyos
Vil du krydre din storbyferie med sommer og strand, er der også rig mulighed for det, selvom det er lidt udenfor den centrale del af Istanbul. Ca. én times kørsel ligger Kilyos, der med sine fantastiske og enorme badeanstalter giver rig mulighed for at slikke sol og bade i vandet. I Kilyos’ badeanstalter er der tit koncerter med store tyrkiske popstjerner. Istanbuls jetsettere holder til her, hvor både unge og familier nyder at komme væk fra storbyens stress og larm. Badeanstalterne minder meget om Halvandet på Amager/Holmen.

Nattelivet i Istanbul
Kurucesme området er et af de smukkeste (og måske også dyreste) steder at spise middage og feste til den lyse morgen. Med udsigt over Bosphorus strædet og broerne kan bl.a. Reina og Sortie varmt anbefales. Reina og Sortie ligger knap 10 minutters gang fra hinanden langs strædet. Indenfor er der tidlig aftentimerne flere forskellige restauranter under åbent himmel og i de sene nattetimer omdannes stederne til natklubber med plads til flere tusinde mennesker.

Som helhed er Istanbul en perfekt by som valg til storbyferien. Flybilletter til Istanbul kan købes af tyrkiske flyselskaber som Turkish Airlines, der flyver til den europæiske del af Istanbul, hvorimod Pegasus Airlines flyver til den asiatiske del. Ovennævnte seværdigheder er i den europæiske del af byen.

Her er der mere info om:
Flyrejser til Tyrkiet
Flybillet til Istanbul
Billige rejser til Tyrkiet
Ferie i Tyrkiet
Tyrkiets historie
Nattelivet i Istanbul

0 thoughts on “Tyrkiet: Storbyferie i Istanbul”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *