TYRKIET: Ferie i Bodrum

Tyrkiet: Ferie i BodrumFerie i en havneby: Bodrum
Bodrum er en havneby i byen Mugla i Tyrkiet, men feriebyen er mere berømt end mange andre byer. Beliggende i Det Ægæiske Hav og har en lang historisk baggrund. Byens oldnordiske græske navn var Halicarnassus. Den første beboelse i byen går tilbage til det 7. århundrede.

Bodrum by er 115 kilometer væk fra bymidten. Området har ikke høje bjerge, og du kan se endeløse marker. Klimaet er varmt både sommer og vinter. Sommervejret er varmt og tørt, mens det om vinteren er varmt og regnfuldt, men vintersæsonen er også enormt smuk i Bodrum. Bodrum er omringet af skove. Mere end halvdelen havnebyen er dækket med enestående beplantning og træer.


Økonomien i Bodrum varierer og turismen er den vigtigste indtægtskilde. Sideløbende med turismen som kerneforretning, er fiskeri også en vigtig del. De seneste 5-10 år har et nyt forretningsområde vundet frem, der giver økonomisk indkomst; Bolig og byggeri investeringer. Med tiden har flere og flere tyrkere og udlændinge ønsket at bosætte sig og købt boliger i Bodrum. Befolkningen i Bodrum består idag af bpde tyrkere og udlændinge fra hele verden. Danske ejendomsmæglere har også fået øjnene op for havnebyen og flere danskere har dermed også investeret i og omkring Bodrum. Befolkningen i byen stiger om sommeren. Udenfor sommermånederne er det de lokale, der bor der hele året, hvorimod sommermånederne er præget af turister og bosættere.

Fra lufthavnen i Mugla er transporten til Bodrum ret nem. I byen er det muligt at leje bil og scooter, hav transport og anden form for offentlig transport som bus og dolmus. Taxa er generelt ret billigt i Tyrkiet, men i de fleste turistbyer som bl.a. Bodrum, har taksterne fået en pæn stigning i forhold til de mindre byer, der ikke er turismepræget.

Aktiviteter i Bodrum
Symbolet for byen er Bodrum slot, der blev bygget i det 14. Århundrede. Det er et sted rig på historie og du kan også besøge Museet for undersøisk arkæologi (Museum of Underwater Archeology). Museet præsenterer opdagelser fra undersøiske gamle skibsvrag fra Det Ægæiske Hav.

Dykning og sejlsport er populære aktiviteter i denne smukke havneby. Der er ture og arrangementer til disse aktiviteter. Hvis du er interesseret i den slags aktiviteter, bør du helt sikkert prøve det i Bodrum.

Nattelivet er meget levende i Bodrum. Danse, drikke, hygge sig og møde nye mennesker. Alle disse ting i en fortryllende smuk by gør det hele mere charmerende og attraktive.

Bodrum er et tilflugtssted for mange berømte tyrkiske skuespillere, sangere, forfattere og digtere. Mange sangere har skrevet sange om Bodrum og erklæret deres kærlighed til denne. Hvis du er heldig, kan du møde en af disse berømtheder. Tarkan besøger jævnligt byen, men holder sig som regelt væk fra paparazziernes søgelys, der konstant er på jagt efter saftige historier.

Naturen giver dig mulighed for at dyrke sport i den gode og friske vejr og i et særligt miljø. Vandring, løbeture, boldspil, svømning, dykning, snorkle, cykling m.m. Disse er blot nogle af de aktiviteter, du kan nyde i Bodrum.

Med turismens fremgang har yacht ture, der ofte afholdes i en behagelig atmosfære, fået større betydning for de besøgende. Du kan ligeledes gå rundt i byen ved havet, hvor en grøn og blå kombination af naturen bestemt vil imponere dig og ikke mindst virke afstressende.

For yderligere info kan du besøge Bodrum Guiden (På engelsk).

1 thought on “TYRKIET: Ferie i Bodrum”
  1. Rigtig fin artikel I har skrevet. Vi var med familien på ferie i Bodrum denne sommer og det var sandelig et fantastisk sted. Det var vores første tur i Tyrkiet og absolut ikke sidste. Vi boede i Gümbet hvor der var liv og glæde og ikke mindst en masse dejlige mennesker. Vi glæder os til at besøge Bodrum igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *