REJSE: Verdens Vidundere

Verdens vidundere er enten skabt af mennesket eller naturen mennneskets tidsalder. Ind imellem bliver der udvalgt nye vidundere i verden. Syv vidundere i den antikke verden, vidundere i den middelalderlige verden, vidundere i den moderne verden, naturlige syv vidundere, syv vidundere i den undersøiske verden, syv vidundere i den industrielle verden, vidundere i ferieverdenen og den seneste gruppe, der blev udvalgt Juli 2007, de nye syv vidundere i verden.

Nye syv vidundere i verden
Sidste år blev syv nye vidundere i verden udvalgt i Portugal. Dette valg blev truffet ud fra stemmer via telefon eller internet fra helt almindelige. Mere end 100 millioner mennesker stemte og de nye syv vidundere blev fornyet.

Kandidaterne til at blive en af de syv nye vidundere var fra alle hjørner og kanter i hele verden. Akropolis fra Grækenland, Alhambra fra Spanien, Angkor fra Cambodja, Påskeøen fra Chile, Eiffeltårnet fra Frankrig, Hagia Sophia fra Tyrkiet, Kiyomizu Templet fra Japan, Kreml fra Rusland, Neuschwanstein Slottet fra Tyskland, pyramider i Giza fra Egypten, Frihedsgudinden fra USA, Stonehenge fra England, Operahuset i Sydney fra Australien og Timbuktu fra Mali var på listen, men de blev ikke valgt. De nye syv vidundere i verden er som nedenfor:

Chichén Itzá i Mexico
Ruinbyen er placeret i Yucatan, Mexico. Det er et historisk sted bygget af Maya-folket. Byen består af paladser, bade, butikker og templer. Det er interessant, at stedet og jorden er privatejet og tilhører en familie med navnet Barbachano.

Christ Redeemer i Brasilien
Den berømte Jesus Kristus statue, Christ Redeemer, er et af de syv vidundere i verden. Statuen er placeret i Rio de Janeiro i Brasilien. Den 38 meter høje statue placeret på en 710 meter høj bakke og det er et smukt syn. Jesus statuen ses som et af kristendommens vigtigste symboler.

Colosseum i Italien
Colosseum, Det Flaviske Amphiteater, er i Rom i Italien, der symboliserer den arkitektoniske side af Romerriget. Det menes, at Colosseum blev bygget omkring år 70.

Taj Mahal i Indien
Taj Mahal Mausoleum blev bygget og afsluttet i 1648. Taj Mahal er beliggende i Agra i Indien. Det er et mesterværk, fordi den kombinerer de arkitektoniske elementer fra Persien, Tyrkiet og Indien.

Den Kinesiske Mur
Den Kinesiske Mur blev bygget for at beskytte landet mod angreb. Muren blev bygget over en meget lang periode mellem år 6 før Kristus og det 16. århundrede.

Petra i Jordan
Petra er en historisk by i de arabiske stater, Jordan. Stedet blev først opdaget af Vesten i begyndelsen af det 19. århundrede. Efter opdagelsen har byen fået meget opmærksomhed og stor betydning for den arkæologiske verden.

Machu Picchu i Peru
Machu Picchu er en Inkaby beliggende i Peru. Byen blev bygget af Inkaerne i det 15. Århundrede og er placeret på toppen af et bjerg.

0 thoughts on “REJSE: Verdens Vidundere”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *