FLYSELSKABER: Turkish Airlines – Rejser med tyrkisk Airlines

Flyselskaber - Turkish AirlinesDet nationale tyrkiske flyselskab er Turkish Airlines, THY (Türk Hava Yollari), med flyruter primært til og fra Atatürk International Airport i Istanbul. Derudover Esenboga Airport i hovedstaden Ankara, Sabiha Gökcen i den asiatiske del af Istanbul, samt andre mindre lufthavne i Tyrkiet.

// –> // –> // –>

Grundlæggelsen af Turkish Airlines
Turkish Airlines blev grundlagt i år 1933 med tre destinationer: Istanbul, Ankara og Eskisehir. De startede med tre fly og voksede med flere indenrigs og udenrigs destinationer. Den første udenrigsdestination var Athen for første gang i 1940.

I år 2000 kom udenlandske investorer/partnere ind i Turkish Airlines familien. Disse partnere er SunExpress og Lutfhansa, der nu har del i flyselskabet.

Flyselskabet bliver en del af verdens største flyselskaballiance Star Alliance i april 2008 og viser hermed til hele omverdenen at de nu er en af de store spillere på markedet.

Turkish Airlines’ Flåde
Med 105 fly er virksomheden et rigt og veletableret flyselskab. Fra kun tre fly til 105, er virksomhedens historie en succes og et godt eksempel på sund forretningsudvikling. Airbus og Boeing fly er i dag flådens primære fly.
// –> // –> // –>

Turkish Airlines’ destinationer
Der er afgange til alle verdensdele: Afrika, Asien, Australien, Europa, Nordamerika og Sydamerika. I disse verdensdele er det adskillige lande, byer og lufthavne som destinationer.

Udover almindelig persontransport har Turkish Airlines ligeledes cargotransport. I Afrika, Asien og Europa har flyselskabet ligeledes en cargovirksomhed. Startende med indenrigsdestinationer og senere til cargotransport indenrigs, flyver Turkish Airlines til ca. 30 indenrigslutfhavne. Disse er bl.a. Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya, Van, Adana, Erzurum, Trabzon og mange flere.

Turkish Airlines har et servicesamarbejde, codeshare agreement, med flere store flyselskaber: SunExpress, Austrian Airlines, Air China, Luthansa, Asian Airlines, Syrian Arab Airlines, Croatia Airlines, Air Malta og Egypt Air.

Online flybillet
Via Turkish Airlines’ hjemmeside kan man købe flybilletter, reservere flybillet, se rejseplanen og tjekke destinationer, ankomster og afgange. Derudover kan man finde info om passagerer, cargo og teknisk service.
Det kan oftest godt betale sig at købe sin flybillet her, da de billige flybilletter til Tyrkiet fås hos Turkish Airlines.

Besøg Turkish Airlines’ hjemmeside
// –> // –> // –>

3 thoughts on “FLYSELSKABER: Turkish Airlines – Rejser med tyrkisk Airlines”
  1. hej jeg vil meget gerne information som flyver til Indien(south Indien)I Chennai(Madras)hvis det fly hvilken vej fra København
    MVH
    Paul

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *