Flyselskaber: Flyrejser med Alitalia

Alitalia er et italiensk flyselskab og lufthavnsbasen for Alitalia er Leonardo da Vinci internationale lufthavn (Leonardo da Vinci Internation Airport) i Rom, Italien. Derudover benyttes Malpense internationale lufthavn (Malpense International Airport) og Linate Lufthavn (Linate Airport) som mindre lufthavnsbaser.

Grundlæggelsen af Alitalia
Alitalia blev oprettet i 1946. Navnet kommer fra Aeroline Italiane Internazionali, men kombinationen af disse ord “Alitalia” bruges oftere. Det italienske skatteministerium, Air France og ansatte ejer virksomheden. Siden 2001 har Alitalia været medlem af SkyTeam Alliance.

Efter grundlæggelsen blev Alitalia Express oprettet. Alitalia Express har flyvninger til visse regioner i Italien og verden. Ud over dette har Express delen også charterfly. Ligesom mange andre luftfartsselskaber, har Alitalia også haft økonomiske vanskeligheder. Især efter år 2000, begyndte en alvorlig kriseperiode for flyselskabet. Der var problemer med at betale lønninger, hvorfor det var nødvendigt med lønnedskæringer samt uundgåelige fyringer var nødvendige. Et stort lån fra regeringen hjalp ikke på det kriseramte flyselskab og manglende udvikling og indtjening endte for Alitalia med en privatisering. Det meste af virksomheden blev solgt til Air France-KLM, men aftalen er ikke længere gyldig. Efter at være blevet solgt til Air France, var der stadig uenighed med regeringen. I 2008 meddelte Air France at de har trukket sig tilbage af aftalen og privatiseringen af flyselskabet blev aflyst.

Det finansielle problem er ikke blevet løst endnu. Den italienske regering har givet yderligere lån til Alitalia og der er stadig planer om privatisering. Situationen er tvetydig og afventer en løsning.

Alitalia’s flåde
Alitalia Airlines har en af de mest magtfulde flåder i verden, der tæller mere end 140 fly. Airbus modeller dominerer flåden, men der er også ATR, Boeing, Embraer og McDonnell modeller.

Vigtigste destinationer for Alitalia
Alitalia Airlines har både indenrigs og udenrigs flyrejser, samt fragtflyvninger. I Italien har flyselskabet mere end 25 indenrigsruter og udenrigsruterne tæller omkring 70 destinationer.

Udenrigsruterne er bl.a. til Afrika, Asien, Europa, Nord-og Sydamerika. De vigtigste destinationslande er Egypten, Ghana, Libyen, Tunesien, Japan, Iran, Israel, Syrien, Østrig, Belgien, Bulgarien, Frankrig, Tyskland, Grækenland, Italien, Holland, Polen, Spanien, Tyrkiet, Storbritannien, Canada, USA, Argentina, Brasilien m.m.

Alitalia er gode til godstransport og har fragtflyvninger til forskellige kontinenter og mange destinationer. Der er godstransport til Asien, Europa, Afrika og Nordamerika.

Alitalia onlinetjenester
På Alitalia’s hjemmeside kan man købe flybilletter online, booke hoteller og anden form for ophold og leje bil. På hjemmesiden er det muligt at følge flyrejseinformationer og status. Kort over diverse destination og rejsehåndbøger er desuden nogle af de andre tjenester der ydes på websitet.

Besøg hjemmesiden for Alitalia.

0 thoughts on “Flyselskaber: Flyrejser med Alitalia”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *