En smuk ferieby i Tyrkiet: Antalya

Ferie i Tyrkiet
Antalya er en Middelhavsby i det sydlige Tyrkiet og byen er kendt som porten til Middelhavet. Antalya er et ferieparadis med historiske oplevelser og smukke naturlige omgivelser. Hvert år tiltrækker byen millioner af besøgende fra hele verden.

Antalya er en gammel provinsby. Siden år 3 f.Kr. har byen været beboet af mennesker, sågar flere kongeriger. Det er grunden til at Antalya er en by rig af historie. Oldtiden, den hellenistiske periode, byzantinske periode og den osmanniske periode er blot nogle af de historiske perioder, byen har oplevet.

Byen Antalya er meget tæt på Middelhavet og havets virkning på byens klima kan mærkes i Antalya. Somrene er meget varme og tørre, mens vintrene er varme og regnfulde. Man kan besøge byen året rundt, da vejret altid er godt.

De rige transportmuligheder til, fra og i denne store by gør ferien endnu bedre. Altalya har sin egen lufthavn, Antalya Lufthavn, og de fleste både indenlandske og udenlandske turister foretrækker at flyve til Antalya. Men det er ligeledes muligt at sejle til byen eller via toge og busser. Transportmuligheden i selve byen er gode med offentlige busser og dolmusser.

Turisme er den største økonomiske indtægtskilde i Antalya. Hertil kommer handel, industri og landbrug på frugtbar jord og klima, der ligeledes bringer velstand til byen.

Forstæder til byen, som Alanya, Side og Fethiye, er blandt danskernes foretrukne feriesteder i Tyrkiet.

Aktiviteter i Antalya
Antalya er en by med mange forskellige aktiviteter og egnet for alle aldre. Hvis du kan lide historie, arkitektur, natur, bjerge, vandfald, hav, sport, festivaler, messer og forlystelsesparker, så er Antalya feriebyen for dig!

For historieelskere, er Antalya et paradig og der er mange steder at besøge. Det er en gammel oldtidsprovins og byen har en rig historie. Der er byer, monumenter og bygninger, der stammer fra Romerriget. Den antikke by, Aspendos, Perge ruinerne, oldtidsbyerne Olympos, Termessos og Ariassos er blot nogle af de historiske byer, der kan besøges.

Kaleici slottet er et symbol for byen. I dag fungerer slottet som hotel, bar og restaurant, hvor der ligeledes er shoppingmuligheder. Museumsbesøg bør også være en del af ferien i Antalya. I Antalya Arkæologiske Museum og Kaleici Museum kan man opleve historien og civilisationen af denne gamle by.

Mange forskellige civilisationer og religioner har været repræsenteret Antalya og omegn. I Antalya er der moskeer og kirker klods op ad hinanden. Broken Minaret (Kesik Minare) var en Byzantisk kirke og i dag er det en attraktion. Yivli Minaret er en moske, der tiltrækker turister på grund af dennes unikke arkitektoniske elementer.

Internationale festivaler og messer afholdes i Antalya. Den mest berømte af dem er Antalya Golden Orange Film Festival. Der er andre store arrangementer såsom Antalya Festival, Aspendos International Opera og Ballet Festival.

Svømning, sejlsport, snorkeling, dykning, cykling og klatring er nogle af de valgmuligheder du kan nyde i naturen.

Overnatningsmuligheder i Antalya er forskellige og der er mange muligheder. Det er en turistby med hoteller, moteller og hostels. Med mange valgmuligheder for overnatning til alel slags prisklasser, kan du planlægge din ferie lige efter dit budget.

Besøg Antalya City Guide. Vælg engelsk i toppen til højre på hjemmesiden.

Nærmest alle danske rejsebureauer tilbyder charterferier i Antalya og omegn. Du kan købe flybilletter til Antalya med Turkish Airlines. På hotels.dk kan du finde hoteller i enhver prisklasse.

Læs om flere byer, hvor du kan holde ferie i Tyrkiet.

1 thought on “En smuk ferieby i Tyrkiet: Antalya”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *