Ferie i Spanien: Barcelona

Barcelona er den næststørste by i Spanien. Det er hovedstaden i Catalonien autonome samfund og ligger i nærheden af Middelhavet. Det er interessant, at historien i Barcelona by er ældre end historien om Spanien. Byen blev grundlagt af en catalanske familie i det 9. århundrede. Der er forskellige myter om grundlæggelsen af Barcelona. Den mest berømte og mest interessante historie er, at byen blev grundlagt af Hercules. Men det er kun en myte.

Barcelona er en kombination af sletter, kyster og bjerge. Det er i nærheden af Middelhavet og det er under indflydelse af middelhavsklima. Somrene er varme og tørre. Vintre er milde, varme og regnfulde. Cirka 1.5 millioner mennesker lever i Barcelona og det officielle sprog er catalansk. Primært er befolkningen katolske, men også mange buddhister og muslimer bor i byen.

Byens økonomi er baseret på handel, industri og turisme. Transportmuligheder er forskellige. Der er to lufthavne i Barcelona. Disse er Barcelona International Airport og Sabadell Lufthavn. Det er en havneby og det er muligt at ankomme til byen med færger. Offentlige transportmidler er metro, bus og sporvogn.

Aktiviteter i Barcelona
Barcelona er en by med natur, museer, arkitektur og modernitet. Hvis du elsker naturen, parker og strande, så er Barcelona lige noget for dig. Byen har mere end 130 parker. Det samlede areal af alle disse parker dækker næsten 10% af byen. Offentlige, historiske, botaniske, byparker og skove kan besigtiges i byen. En anden mulighed under ferien i Barcelona er strandene. Svømning, solbadning og dykning er blandt nogle af de aktiviteter, der kan nydes ved kysterne. At nyde ferien med disse aktiviteter i nærheden af Middelhavet er en oplevelse i sig selv. Byen har syv strande.

Nattelivet i Barcelona er meget livlig, hvor der er mange natklubber. I disse natklubber, kan du se stor interesse for flamenco dans. Barcelona er underholdningens by. I hver del af byen, kan du finde en masse underholdningsmuligheder.

Museumsbesøg i Barcelona bør være en del af din ferie. Der er mange store og vigtige museer i byen. Nogle af dem er National Museum of Art of Catalonia, Archeology Museum of Catalonia, The Barcelona Maritime Museum, Picasso Museum og Barcelona Museum of Contemporary Art.

Hvis du er interesseret i arkitektur og historie, vil du finde mange interessante steder i Barcelona. Symbol for byen er Sagrada Familia kirken (Den Hellige Familie). Det er virkelig et mesterværk. Opførelsen af denne kæmpe store kirke, der begyndte i 1882, er endnu ikke afsluttet. Måske er det grunden til at kirken er så interessant på internationalt plan.

Kunst er meget vigtig i Barcelona. Der er mange teatre, koncertsale og operaer. I løbet af året afholdes der mange festivaler og koncerter. Hvis du er i Barcelona, bør du helt sikkert deltage i nogle af disse begivenheder.

Det lokale køkken er meget lig Middelhavskøkkenet. Det er domineret af olivenolie og du kan smage så mange forskellige retter i byen lavet med olivenolie. Fisk er en uadskillelig del af denne havnebys køkken. Maden er rig med salater og grøntsagsretter.

0 thoughts on “Ferie i Spanien: Barcelona”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *