FERIE: Den Ægeiske Perle: Izmir – Tyrkiet

 

Ferie Tyrkiet IzmirTyrkiet er med dens geografi et meget egnet land til turisme; det forbinder Asien med Europa. Der er mange udflugtsmuligheder som historie, museer, de smukkeste strande, moskeer og kirker i alle syv geografisk opdelte zoner af Tyrkiet. Den Ægeiske zone i vestkysten er en af disse zoner, hvor Izmir er den største by og kendt som ”Den Ægeiske Perle”.

Info om Izmir
Izmir er en historisk havneby. Det historiske græske navn for byen er Smyrna og er den tredje største by i Tyrkiet. Izmir har mange moskeer, kirker, museer, parker, vandland, strande, historiske basarer og mange flere steder der bør besøges. Klokketårnet i midten af byen er byens symbol. I midtbyen er der rig arkitektur med mange historiske bygninger, tårne, pavilloner og huse. Det er muligt at handle i den historiske basar Kemeralti, hvor det er muligt at købe områdets traditionelle ting med hjem som souvenirs. Hvert år afholdes der en international messe (International Fair) i Izmir, hvor mange lande fra hele verden besøger byen og her mødes nye kulturer og forskellige mennesker med hinanden.

Izmirs befolkning er primært tyrkere og grækere, samt andre folkefærd i mindre antal, der i fællesskab lever i fred, deler hverdagen og nyder den smukke by. Alle, uanset religion, lever i harmoni med hinanden i den historiske by. Der er netop dette der gør Izmir til en skøn og moderne by.

Izmirs historie, museer og strande er Den Ægeiske Perles arv fra fortiden. De mest populære kystområder er Kusadasi, Didim og Cesme, der kun er nogle af de få smukke områder. Oldtidens Artemistempel i den historiske by Efesos er et af verdens syv vidundere og er et sted der absolut skal opleves.

Transportmuligheder til og fra Izmir er meget enkelt. Der er en stor lufthavn, busterminaler og jernbanestation. I byen er der færgetransport og metro, samt busser og de små populære dolmus-busser, der gør det nemt at blive transporteret lige hvor man ønsker at tage hen.

Izmir - EfesosDen historiske by: Efesos
En verdenskendt anatolsk by. Det menes at byen blev grundlagt omkring år 600 før Kristus. Byen er tæt på Det Ægeiske Hav, hvilket gør det nemt at komme dertil fra Izmir. Efesos består af Kirker, et stort bibliotek, templer, et kæmpe stort teater, bade og det er kun hvad øjet kan se. Hele byen er endnu ikke udgravet og arkæologerne er stadig i gang med udgravningerne.

For kristne pilgrimme er byen et meget vigtigt sted. Efesos er nævnt i Det Nye Testamente. St. Paul og Apostlen John har boet i byen. Der er enormt mange historiske kirker og Jomfru Marias hus er meget tæt på byen. Dette hus menes at være det sidste hus Jomfru Maria boede i.

Vigtige historiske ruiner er blevet udgravet i Efesos. Celsus Biblioteket er et af de største fund, hvor det romerske præg på arkitekturen er meget tydeligt i det kæmpe store og 2500 år gamle bibliotek, hvis størrelse næsten opfattes som umuligt og ufatteligt. I Efesos kan et af verdens syv vidundere også opleves: Artemistemplet. Templet er desværre ikke i særlig god stand og kun nogle få søjler har overlevet til nutiden, men det er stadig en stor og mystisk oplevelse at se dette tempel.

For mere info kan Izmirs hjemmeside om turisme besøges.

Yderligere kan her ses en video om Efesos.

0 thoughts on “FERIE: Den Ægeiske Perle: Izmir – Tyrkiet”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *